Streams
Radiomeddelanden
Vad är Armed Assault?
Inlägg skrivet av PinkElephant den 2006-12-01 11:01
"Operation Flashpoint: Cold War Crisis (OFP) is a critically acclaimed tactical shooter and battlefield simulator released in 2001. Set on a group of fictitious islands in the year 1985, Operation Flashpoint (OFP) puts the player on one of three sides in a hypothetical conflict between the NATO and Soviet forces led by a renegade general. Two expansion packs were released; Gold Upgrade (which included 'Red Hammer', a campaign from the Soviet perspective), and Resistance, which introduced various new features and improved the graphic and sound effects. The main feature of the game, distinguishing it from other shooters, is its close attention to realism."
- Wikipedia om Operation Flashpoint

Och nu är alltså uppföljaren Armed Assault snart här. Och Armed Assault kommer att innehålla det som gjorde Operation Flashpoint lyckat, dvs fokusering på realism och att det ska vara lätt att göra egna uppdrag/modda spelet. Utöver den grunden så kommer Armed Assault att vara bättre optimerat, både nätverkspelandet och grafiken, än vad OPF var när det släpptes. Som ett exempel kommer man att kunna vara fler än 100 mänskliga spelare och många fler datorstyrda spelare. Hur bra server man kommer att behöva för det är en annan femma, men det ska i alla fall vara möjligt.


Men även fast Armed Assault är uppföljaren till OFP är det inte Operation Flashpoint2. Det är samma företag (Bohemia Interactive) som utvecklar ArmA som utvecklade OFP men utgivarna till OFP (Codemasters) har valt att inte ge ut Bohemias nya spel. Fast Codemasters valde att behålla namnet Operation Flashpoint, så därför får Bohemia inte kalla sitt spel för OFP 2. Därav Armed Assault. Sen finns det de som tycker att man ska kalla ArmA för OFP 1.5 eftersom Bohemia håller på med ytterligare ett spel som de kallar för "Game2" än så länge. Också det kommer att vara en soldatsimulator plus att det kommer att ha vissa rollspels inslag (och självklart ha en mycket kraftfull grafik/fysik motor).

Armed Assault utspelar sig på den påhittade ön Sahrani, där den norra delen av ön styrs av en kommunistiskt regim och den södra delen är en demokrati. Och det vore ju inget spel om de var sams så den södra sidan har tagit hjälp av USA för att skydda sig mot de i norr. Terrängen på ön varierar, från öken till granskog, höga berg och små sjöar. Eftersom man kan röra sig runt helt fritt, så krävs det ibland att man får orientera sig med hjälp av kompass och en karta som påminner om den vanliga svenska Gröna kartan. Förutom karta och kompass har man även tillgång till alla fordon som du kan se i spelet, skulle du se en traktor så är det alltså fritt fram att sätta sig i den och tuffa iväg. Det finns utöver traktorer en stor mängd miltära fordon, helikoptrar, flygplan och båtar.

En annan trevlig sak med Armed Assault är att du kan utföra ditt uppdrag vilken tidpunkt du vill på dagen. Du kan till och med börja ditt uppdrag på dagen för att sen märka att det börjar bli mörkare och mörkare, tills det att du önskar att du tog med mörkerkikare.

Frågor och svar:
När släpps Armed Assault?
Spelet har redan släppts i Tyskland (sista november) och Tjeckien. I Sverige och i resten av Europa kommer det att släppas under det första kvartalet nästa år, alltså absolut allra senast sista mars. Troligen släpps det dock tidigare än så. Varför?
För att Bohemia (utvecklararen) inte fick klart med någon utgivare förrän för någon månad sen, och den utgivaren (505 Games) anser helt enkelt att de helt enkelt inte skulle hinna att släppa spelet samtidigt som de tjeckiska och tyska utgivarna. Därför får vi i Sverige vänta några månader längre. Vilket kan vara bra eftersom då får tyskarna och tjeckerna agera betatestare åt oss, vilket gör att vi förhoppningsvis får ett mer buggfritt spel än vad de fick.

Vad har Armed Assault ha för systemkrav?
Minimum Specification:
CPU: 2.0 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
RAM: 512 MB
Graphics card: Nvidia Geforce FX series or ATI Radeon 9500 series or higher (Pixel Shader 2.0)
HD space: 4,5 GB (or more as needed for downloadable addons)
Operating system: Windows XP or Windows 2000

Recommended Specification:
CPU: 3.0 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
RAM: 1 GB
Graphics card: Nvidia Geforce 6800 series or ATI Radeon X800 series or higher
HD space: 4,5 GB (or more as needed for downloadable addons)
Operating system: Windows XP

Kommer det något demo?
Ja, det kommer komma två demon till och med. Ett singleplayer och ett multiplayer demo. När är inte helt klart än, först var det sagt att de skulle komma innan spelet släpptes. Men eftersom spelet redan är släppt i Tyskland och Tjeckien så stämmer ju inte det.

Vad har ArmA för kopieringsskydd?
Den tjeckiska versionen använder sig av Starforce och den tyska använder sig av SecuROM. Vilket skydd spelet kommer att använda i Sverige är inte klart än, men en sak som är klart är att utvecklarna inte verkar gilla Starforce (om man läser deras officiella forum) så vi får hoppas på att 505 Games (utgivarna i Sverige) lyssnar på det.

Hur många banor kommer det att vara i Armed Assault?
En enda ö. En gigantisk ö. En 400 kvadratkilometer stor ö. Egentligen en större ö och en liten mindre. Själva ön är inte riktigt 400 kvadratkilometer utan det är hela banan som är så stor, 400 kvadratkilometer inklusive vatten alltså.
När du gör uppdrag i Armed Assault kommer du att ha tillgång till hela ön oavsett hur litet eller stort uppdrag du har att utföra. Så är ditt uppdrag att ta dig från punkt A till punkt B får du helt välja väg själv, antingen gå raka vägen genom skog och berg eller kanske ta en bil runt skogen och bergen. Eller varför inte flyga dit?


All text ovan är skriven så som den är ihågkommen och hittad på en mängd olika sidor. Hittar du något fel, eller kanske kommer på någon mer fråga så skriv i forumet då det är lättare att titta där än i kommentarerna här under.
Kommentarer
16 #1 PinkElephant
den 2006-12-01 17:20
La till lite mer text efter tips av Steel rat:
"Armed Assault utspelar sig på den påhittade ön Sahrani, där den norra delen av ön styrs av en kommunistiskt regim och den södra delen är en demokrati. Och det vore ju inget spel om de var sams så den södra sidan har tagit hjälp av USA för att skydda sig mot de i norr. Terrängen på ön varierar, från öken till granskog, höga berg och små sjöar. Eftersom man kan röra sig runt helt fritt, så krävs det ibland att man får orientera sig med hjälp av kompass och en karta som påminner om den vanliga svenska Gröna kartan. Förutom karta och kompass har man även tillgång till alla fordon som du kan se i spelet, skulle du se en traktor så är det alltså fritt fram att sätta sig i den och tuffa iväg. Det finns utöver traktorer en stor mängd miltära fordon, helikoptrar, flygplan och båtar.

En annan trevlig sak med Armed Assault är att du kan utföra ditt uppdrag vilken tidpunkt du vill på dagen. Du kan till och med börja ditt uppdrag på dagen för att sen märka att det börjar bli mörkare och mörkare, tills det att du önskar att du tog med mörkerkikare."
11 #2 theOden
den 2006-12-01 18:39
Snygg presentation.
du får 4 Oden för den.
16 #3 PinkElephant
den 2006-12-02 02:21
sweet Shock
5 #4 Dahlgren
den 2006-12-02 16:18
Spelet tar alltså MINST 4,5gb, inga alternativ mer än skrivbordsikon under installationen. Iofs är jag inte världsbäst på tjekiska men det står något kul och jag chansar på att det betyder ikon på skrivbordet Pfft.
Skriv en kommentar
Du måste logga in för att skriva en kommentar.
Logga in
Användarnamn
Lösenord


Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Servers