Visa ämne
 Skriv ut ämne
SFP bloggen..
som subroc sa har han börjat på sturkö, den nya, bättre, mer exakt, och rätt område "gåsefjärden". Undertiden har jag lekt med word tools för att lära mig och nu har jag kommit så långt i förståelsen att jag kan göra något seriöst.

Så tänkte visa lite "work in progress" och förklara hur det går till och mina förhoppningar.

Vad jag gör är att jag sitter på "hitta.se" och bygger upp en fil som är 4096x4096 (har bedömt det som tillräckligt, subroc jobbar dock med en 10240x10240 fil så får se hur jag gör) och lägger in flygfoton samt kartbilderna.

Vad jag gör sen är att försöka hitta olika terrängtyper på kartan, t ex är en skog mörkgrön, och ängar, gräs mycket mer ljusgrönt. Skärgårdsklippor är annorlunda, jag väljer viss tolerans och markera samt skapar "markeringar". Med hjälp av kartan kan jag sen enkelt markera alla hus.

Sen gör jag ett nytt lager där istället för flygfoton på skog är det bara en enda mörkgrön färg, på fält är det ljusgrönt, och med hjälp av kartan får jag ut "röda hus".

efter det kör jag ett program som heter world tools och med det väljer jag att mörkgrönt skall vara tät lövskog, ljusgrön skall ha enstaka buskar, något träd.

Rött kan jag lämna som "tomt" eller sätta ut olika hus så fylls sturkö med sommarstugor osv och jag kan sen endast lägga tid på se över så blir ok, vrida husen mer naturligt och justera städer.

På bilden med flygfoton kan ni se jag inte täckt alla, jag använder även en mer detaljerad karta för få t ex husen och bättre koll på vägar men bakgrunden är en större "översikts"karta.

Andra bilden visar min så kallade "Forest mask".
Granquist bifogade följande bild:bilder:
sturko_forestmapr.png sturko_flygfoton.png

Citera

The_Shadow skrev:
att pansar hade mörkblå ett tag sägs bero på en felbeställning, det är svart som gäller numera.


Alla pansargubbar här i boden har då iaf mörkblå .... Kanske beror på att dom egentligen heter MekB 19? är det någon skillnad eller?
kan vara att de fortfarande har en massa gamla mörkblå kvar

Legitimerad SFP Gnällröv.
en natt/tidig morgon update.

Igår fick vi in karlalberts grg m48, grg m86. På måndag skall jag mappa den tänkte jag om blir gjort av någon under helgen. Klart trevligt med en riktig snygg modell. Möjligen får vi göra en M3 version också, med rödpunktssikte. Mer updates på GRG frågan...

har även dödat en massa buggar som Daffman tog screenshots på.. så mindre buggar att fixa när jag kommer hem.
Har precis påbörjat texturen på Gripen
subroc bifogade följande bild:bild:
jas39_texture_wip1.jpg
Uppdatering Visby..

Jag har sökt internet från botten till toppen, väst till öst och mailat kockums, fått ett namn till FMV men i slutändan.. ingen aning om hur Visby med rbs15 kommer se ut.

Visby är nu i version 4 ( i verkligheten), vilket betyder den är som förut.. med version 5 som skall komma nästa år som tidigast så är den utrustad med Rbs15.. jag har dock ingen referens på hur den skall se ut.

Så min tanke är att göra tre st visby (egentligen 2..)

Visby, version 4. Så som HMS Visby ser ut om man googlar, en 57 mm kanon och ja det gå landa på den.

Visby, version 6, min "tolkning" av framtida visby. Kommer med 57 mm kanon, rbs 15 (2 på varje sida, som kan laddas om) och möjligen (ej lagt in nu) men med luftvärnsrobotar också.

Visby static, rent modell mässigt blir det Visby version 6, men i config är den som ett hus, dvs det blir lättare att springa runt, landa osv på denna och lämplig som mission "start".


Feedback är välkommet.. eller ref på version 5, även om gillar mitt fantasi monster jag börjat på. Skall försöka be Chris spela in en film på måndag med den.

För övrigt är jag mycket intresserad av fixa sjöminor, behövs för typ alla båtar och vore kul men det blir senare, inte kommit på bra sätt. Möjligen får jag skapa triggers som kollar. Likadant ubåtsgranater för bevakningsbåt, HMS Norrköping, Visby vore kul men det får bli i en patch eller något sådant tror jag.
Redigerat av Granquist den 2010-06-12 14:35
Jag tror på ver 6 utan tvekan. Vi ska ju simulera 2015, därmed kan ju vissa "artistiska friheter" tas.

Känns som att fartyget tillför mest gameplay om den har Rb15 och lvrb (umkhonto?) jämfört mot endast en 57mm. För utan rb15 och lvrb tycker jag den bäst passar som static obj som förevisas i cutscenes eller dyl, inte som en integrerad del av gameplay.

Citera

granQ skrev:
Jag har sökt internet från botten till toppen, väst till öst och mailat kockums, fått ett namn till FMV men i slutändan.. ingen aning om hur Visby med rbs15 kommer se ut.


Intern montering är väll, ja, intern. Alla robotar kommer monteras i kanaler och skutas ur luckor som reda finns i båten. Så svaret är: Exakt lika utseende som nu. Och lvrb monteras väll under flygdäck.

Det är väll lagomt onödigt att investera en massa i stealth och sedan börja bulta på en massa robotsystem på utsidan av båten.

Dem bär ju även en RHIB internt.
Redigerat av pnktRobin den 2010-06-13 04:46
ahh Angle, har du någon info om det dära? Vad jag läst så är RBS15 tänkt att sitta där RHIB:en sitter, dvs man får alltid skjuta ut från högra sidan och välja mellan RHIB eller rbs15.. så har jag fattat det iallafall.

Dock är det som du säger som jag valt att göra Visby.. 2 rbs15 på varje sida precis bakom stora RHIB båten.. min tanke är att även göra möjligt att skicka ut rhib båten eller iallafall en gummibåt.

Citera

granQ skrev:
ahh Angle, har du någon info om det dära? Vad jag läst så är RBS15 tänkt att sitta där RHIB:en sitter, dvs man får alltid skjuta ut från högra sidan och välja mellan RHIB eller rbs15.. så har jag fattat det iallafall.

Dock är det som du säger som jag valt att göra Visby.. 2 rbs15 på varje sida precis bakom stora RHIB båten.. min tanke är att även göra möjligt att skicka ut rhib båten eller iallafall en gummibåt.


Jag har ingen aning.

Vi får väll reda på det om en 10-20 år då dem själva har listat ut hur dem ska sitta.
För SFP2015:
http://www.youtube.com/watch?v=leYCwU...eYCwU7B8jI
Archer är så j-a grym Grin
den är vråltuff, dock har vi redan en Grkpbv120 vagn hemma på min dator och Karlalfred har nyss gjort en Bkan 1C för 1981.

Så just nu har vi artilleri för både 1981 och 2015.. så nu prioriterar vi andra saker. Fh77A och Fh77B vore dock trevligt.. men men.

Vad jag vill främst se för 2015 nu är bränlsefordon, ammo osv.. samt UAV skeldar.
Nu har vi en tidig version av Bandkanon 1C in game!
a.imagehost.org/0508/bkan-Alpha.jpg
Redigerat av akhansson den 2010-06-14 16:52
såååå.... vackert....Frown jag måste nog gråta en skvätt
Legitimerad SFP Gnällröv.
28 km/h...

kommer älska den som tar bkan1 som sitt "personliga" fordon och brummar runt med..

Fördelar:
14 skott, 155 mm i automateld..
ser tuff ut

Nackdelar:
28 km/h
dåligt skydd.. går nästan skjuta igenom.
eyy.... 14 (15) blybär på 45 sekunder.... jag kan då iaf ha överseende med den hiskeliga farten Wink
Å andra sidan ska man inte gå head on head med en T90
i en BKan..

Men 4-5 st i grupp, ett par Km från fronten...Med
logistikgrupp i bakgrunden...Skapar nog en del kaos
hos lede fi...
om en t90 träffas av en 155 mm granat så tror jag inte prismor osv är direkt hela även om vagnen i praktiken fungerar, 3 sekunder senare nästa 155 mm granat... nog kan det gå, men den saknar flir, kan bara snurra tornet 12 grader åt sidorna tror jag, så direkt lämpligt är det inte, men klart det går Smile

I verkligheten har en bkan 5 besättningsmedlemar, tror skall skära ned till 3 i arma2.. (vad skall de andra 2 göra).. sen skall den tydligen ha en lv ksp men aldrig sett på bild?

Gick inte så bra med visby idag.. hade hoppats på jag och chris skulle hinna göra en cool film.

Dock har jag iallafall fixat med Umkhonto IR roboten som sitter på visby och lite andra fixar. Har optimerat textur användningen på ak5 bland annat.
enda LV ksp jag kan tänka mig att Bkan hade måste varit monterad i en lucka på tornet, och isåfall en KSP58.

men har aldrig sett nån bild med det, å andra sidan finns det inte många bilder från övningar med bkan.

(sedan måste jag ju som den FH77 snubbe jag är håna Bkan lite)
tss, 1 skott var 3e sekund, det kunde minsann vi också!
4 skott på under 12s!
så, HAH! FH77A rockar (FH77B är långsammare, 3 skott på 21s eller nåt sånt)

ser fan fram emot SFP releasen Grin (speciellt 1981 releasen)
Legitimerad SFP Gnällröv.