Visa ämne
 Skriv ut ämne
SFP bloggen..
Hade ju varit guld om man kunde slänga på koden bara.
Nej den behövs inte då OA kommer snart
Så basicly samma system som i ace..
Man kan bära rygga OCH AT?
Sjukvårdssystem med Bandage, Morfin, Epinefrin osv osv?

för SFP så enda jag satsar på är ett första förband, sen med medical chain så blir det användning av ambulans, sjukhus och sjukvådare på annat sätt.. men inte massa morfin osv.

Hurvida man kan bära rygga och AT vet jag inte, för BIS skull hoppas jag de gjort båda men ärligt talat vet jag inte och bryr mig inte nämnvärt då de 2 soldaterna som skall ha ryggor är ksp58 skytten och sjukvådaren som normalt inte bär på AT ändå.

http://www.ssg-clan.se/forum/index.ph...board=39.0 -> Svenska enheter i ACE

Så nu räcker la den diskussionen... hade förövrigt tok kul igår och idag är det nationaldagsfirande men nästa vecka hoppas jag ha möjlighet att "sitta" med någon beta player och börja gå genom och slutföra de flesta fordon med undantag för båtarna och JAS 39 gripen.
under kvällen har zip gått loss med yxan på anrop så har jag knepat ihop denna ksp 90 soldat.. han har andra fickor för magasinen.

http://images.nig...0ficka.png

Det ser ut som detta blir sista "egna" soldat varianten, ksp58 killen skall få en ryggsäck men blir inte som en "soldat" modell.

Nu alla skall säga "vad fint det ser ut".

Loddar kvar och fixa skuggan, sen spara om så blir öken versioner av alla olika soldater också.
vad fint det ser ut
Det ser riktigt bra ut!
JA VILL HA FÄRG-GLADA BASKRAR; HELST ROSA OCH FALLSKÄRMSJÄGAR RÖD.
Mundis Ex Igne Factus Est

i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/243/561/afc.gif
Jag skulle vilja ha fiskemössa på snipern. Se länk http://www.seewha...rambo2.jpg
Haha, huvudbonad var evig diskussion. Få starta en pay pal, "betala för se din favo huvudbonad ingame" Smile


iallafall, bestämde mig idag att dags jag börjar lära mig att iallafall förstå visitor så kan hjälpa andra.

För lära sig kan man använda olika sample maps eller slänger man ihop något själv så jag tänkte.. "Norden skulle väl vara kul"..

så började på denna, rätt stor bana.. storlek vet inte riktigt få pröva sen. Men island finns med och norra Sverige,Norge, Finland..

tanken är göra huvudstäderna till "stadsstorlek" i arma2, med stadshuset och globen i Stockholm, göteborg som en by och andra städer max några hus. I norrland kanske en vägbas. Litet grusflygfält på island och en vulkan kanske? Smile

Ett enkelt vägnät, i princip europa vägarna, E4:an, E20/E6:an liksom.. och sen använda olika generatorer för lära mig dem för genera skog osv över resten.

Detta är inget officiellt SFP projekt men kan vara kul ändå..
Granquist bifogade följande bild:bild:
norden_karta_del1.png
Bra idé tycker jag. Men ska banan vara större än Chernarus? Hur stora banor kan man göra?
Hur stora man kan göra är större än vad som är spelbart.. hur stor min bana blir beror på hur spelbart blir.

Steg 1) Göra en riktigt bra "bild" för importera höjd.
Steg 2) Importera till Visitor
Steg 3) Fixa marktexturer och mask.
Steg 4) Få ingame
Steg 5) Göra vägar.. riktigt besvärligt.
Steg 5) Kör script för genera skog osv slippa manuelt arbete
Steg 6) Manuellt arbete, för t ex göra mer naturtrogna städer

Mitt screenshot visar steg 2.. men för vara ärlig så är jag inte ens halvvägs med steg 1. Vill bara se om jag förstått mig på höjdkurvor och liknande.
Den största ö jag vet om är 51*51 km. Men av vad jag har förstått så är den begränsande faktorn för prestanda hur många objekt som placeras ut på ön och vilken upplösning terrängen har. Chernarus innehåller kring en miljon objekt och terrängens upplösning är 5 meter om jag kommer ihåg korrekt.

Citera

granQ skrev:
Hur stora man kan göra är större än vad som är spelbart.. hur stor min bana blir beror på hur spelbart blir.

Steg 1) Göra en riktigt bra "bild" för importera höjd.
Steg 2) Importera till Visitor
Steg 3) Fixa marktexturer och mask.
Steg 4) Få ingame
Steg 5) Göra vägar.. riktigt besvärligt.
Steg 5) Kör script för genera skog osv slippa manuelt arbete
Steg 6) Manuellt arbete, för t ex göra mer naturtrogna städer

Mitt screenshot visar steg 2.. men för vara ärlig så är jag inte ens halvvägs med steg 1. Vill bara se om jag förstått mig på höjdkurvor och liknande.


Låter kul men det blir nog jobbigt om man gör det helt själv. Men om man delar upp arbetet så går det nog fortare. Smile Lycka till. Ska tanka hem visitor när jag är klar med mina nuvarande modeller. Wink
Arbetet går framåt som vanligt..

daffman har fixat 6 inventory bilder, cirka 30 kvar och sen är det fina bilder på grejerna i SFP.

Steel Rat jobbar vidare med gripen, och jag har börjat ta nattskiftet på den, så när steel rat sover så börjar jag mappa texturen på de delarna som är klara. Förhoppningsvis kan Subroc börja på texturen för hela flygplanet medans steel rat jobbar med piloten. Effektivt Smile

karlalfred88 har gjort en ny GRG m48 modell, riktigt snyggt. Stora frågan är nu hurvida de optiska riktmedeln eller fasta var de som används 1981 användes. Någon GRG expert får gärna sprida lite ljus i frågan (även hurvida GRG m86 idag används med optiskt riktmedel, isåfall, orginal eller nya?) och om den senaste M3:an skall köpas in.

Jag har också lekt vidare med ön och verktyget wordtools som på några knapptryck i princip (och en del förarbete) kan genera riktigt snygga skogar. Riktigt glad fått det att funka.

Idag har jag och julvort även pillat vidare med soldaterna.. börjar ta sig och första vanliga soldaten är i princip klar med LODS. Stora problemet är skuggan som krånglar massor..
Efter lärt mig verktyget lite så är 130 00 objekt importerade. Skall dock sägas inte är gjort allt förallvarligt, borde ha snyggat till texturen som används som referens, konfiguerat fler zooner osv.. borde hamnat på minst 500 000 objekt.

Inte bara träd, lite buskar och sånt också.

men jag är mest glad att jag lyckats förstå det, t ex har bergen i norge inga träd medans rätt fullt i Finland.. skulle dock sett ut mer som i Finland i Sverige också samt varit allmänt tätare. Men jag tycker ser trevligt ut Smile
Granquist bifogade följande bild:bild:
134_252_objects.png

Redigerat av Granquist den 2010-06-09 02:50
Har gjort en ny version av gåsefjärden numera benämnd sfp_sturko har flyttat landmassan så att den täcker in området öster om sturkö

är i dagsläget helt tom landmassa men verkar som folk börjar lära sig visitor och andra tools så tror det ska gå rätt lätt få ordning på ön.

jag kommer överlåta objektplaceringen åt andra och koncentrera mig på sat/mask filerna för att få en snygg textur
Jag laddade ner BI-tools igår. Smile Ska ta en titt på det när jag får tid. Nu är det Bandkanon 1C som gäller för min del.

Citera

Daffman skrev:
JA VILL HA FÄRG-GLADA BASKRAR; HELST ROSA OCH FALLSKÄRMSJÄGAR RÖD.


Eller....

Mörkblå för pansar, och bruna/beige för gränsjägarna... Hur många fler finns det i svenska försvaret? (förutom röd, blå och brun?)
Svart för pansar, mörkblå för alla som tidigare inte hade basker, mörkgrön för jägare, commandogrön för amfibie, vinröd för fallskärmsjägare, klarblå för helikopter, klarröd för musikkår, sandfärgad för hemvärn, ljusblå för FN tjänst.
och några som jag missat (dvs inte kommer på just nu)

att pansar hade mörkblå ett tag sägs bero på en felbeställning, det är svart som gäller numera.

jo, rosa HAR funnits vid ett tillfälle och det var när ett gäng från lottakåren hade förmån att gå högvakt. (dvs hela högvakten bestod av lottor)
Redigerat av the_shadow den 2010-06-09 17:36
Legitimerad SFP Gnällröv.