Visa ämne
Anrop » Anrop » FAQ
 Skriv ut ämne
En guide till domination med fokus på revive.
En kort och snabb nybörjarguide till domination, med fokus på "revive".

Generellt så går Domination ut på att du och dina vänner ska rensa huvuduppdraget på fiender, spränga ett radiotorn (lämpligast med satchels) samt utföra ett mindre uppdrag i anslutning till huvuduppdraget. Det finns även separata sidouppdrag man kan utföra för extra bonusfordon och poäng.

Det finns några olika varianter:
"West", spela som amerikanare.
"East", spela som ryssar.

"Ranked", du får poäng för dina "kills". Högre poäng låser upp bättre vapen.
"Revive", om du blir dödad så kan någon av dina kamrater få dig tillbaka på fötterna där du dog, innan tiden går ut.

Att välja klass.

I domination så kan alla använda fordon, så det är ingen speciell klass för att vara pilot tillexempel. Dock finns det olika klasser där en del har vissa för och nackdelar. Listar de som är speciella nedan.

Engineer: Kan laga fordon/byggnader. Kan laga egna fordon samt fiendefordon som inte är helt utslagna (perfekt att använda fiendens fordon mot dem). Mer om byggnader nedan. Dock får man minuspoäng om man använder fiendens fordon mot dem (fast poängen är inte viktigt).

Artillery/rescue: Kan via menyn kalla in en mindre artilleriattack mot fienden om de är inom 500m. Kan även i ett visst sidouppdrag rädda nedskjutna piloter. Har begränsat med plats för vapen/ammunition.

Team leader: Kan via menyn kalla in air-drops med kanoner, ammolåda eller en jeep/hummer.

Medic: Kan obegränsat hela sina lagkamrater samt även sätta upp ett MASH (sjukvårdstält) där folk kan hela sig om du inte är i närheten. Har begränsat med plats för vapen/ammunition.

Machinegunner: Kan via menyn sätta upp ett maskingevärsnäste för extra skydd/eldgivning.

Din bas och du.

arma2.trracer.se/domi/basen.jpg


Jet service: När flyg blir tillgängligt så kan de laga och ladda upp med ammunition här.

Chopper service: Som Jet service, fast för helikoptrar.

Bonus vehicles: Alla bonusfordon som man kan få som belöning i uppdragen hamnar här.

Ammo point: Här kan du hämta en ammolåda som kan laddas i din MHQ eller helikopter. Praktiskt att ha med ut i fält om man behöver ammunition/vapen.

Vehicle service: Som Jet service, fast för markfordon.

Bonus aircraft: Som Bonus vehicles, fast flygplan.

Wreck repair: Om ett bonusfordon/flygplan förstörs så blir det ett vrak. Detta vrak kan hämtas med den speciella vrakhelikoptern och läggas på denna plats, då byggs det ihop igen och kan åter användas.

Teleporter/parajump: Din nyckel till att ge sig in i striden. Via denna punkt (en flaggstång) så kan du teleportera dig till en av de två MHQ (Mobile Headquarter) som finns tillgänlig på kartan. Mer om dessa senare. Med parajump så kan du hoppa fallskärm vart du vill på hela kartan, kan endast användas en gång i halvtimmen. Alldeles bredvid denna flagga finns det en ammo/vapenlåda så du kan enkelt byta vapen och ladda upp med ammunition.

Annat som visas på bilden: Den vita fyrkanten indikerar en helikopter. I detta fall är det vrakhelikoptern (syns på "W" bredvid fyrkanten). De gröna fyrkanterna visar olika repair/ammotrucks som man kan använda/lyfta in med helikopter/strunta i totalt.

Fienden kan skicka trupper in i basen som kan förstöra byggnader. Dessa byggnader måste då repareras av en engineer innan de kan användas igen. Om det kommer in fiender i basen så ser du det på ditt HUD.

MHQ, ditt hem när du är hemifrån.

MHQ (Mobile Headquarter) är en mobil spawnpunkt. Den kan antingen köras eller lyftas av en av de 3 numrerade helikoptrarna dit du vill ha den.

arma2.trracer.se/domi/mhqmenu1.jpg

När du står vid MHQ'n så kan man få fram MHQ-menyn genom att scrolla med musen. Via menyn så kan man teleportera från en MHQ till en annan. Däremot kan man inte teleportera tillbaka till basen, därför är det lämpligt att lämna en MHQ i basen så man enkelt kan hoppa fram och tillbaka. Via MHQ-menyn kan du även plocka fram en motorcykel eller mountainbike om du behöver ta dig en lite längre sträcka och inte orkar springa. Om du kliver in som förare kan du även släppa ner en eventuellt laddad ammunitionslåda.


Att attackera fienden.

arma2.trracer.se/domi/primary.jpg

Bilden visar området kring ett "primary" uppdrag. Den röda cirklen indikerar området som skall rensas på fiender. Slår du ut radiotornet så kan fienden inte kalla in förstärkning som periodiskt kommer in i form av fallskärmstrupper. På bilden syns även MHQ nr2 utplacerad, en team-leaders air-dropzon samt en nedskjuten Chris Haze (bilden är från revive, så man kan springa dit och återuppliva honom, då blir han säkert glad).

arma2.trracer.se/domi/side.jpg

Bilden visar området kring ett sidouppdrag. På bilden syns även helikopter 2 och 3 (de vita fyrkanterna). Mer om innehållet i sido-uppdrag senare.


arma2.trracer.se/domi/killed.jpg

Ajdå, du vart dödad av fienden. Tur det är "revive" så dina vänner kan återuppliva dig. Men de har bara en viss tid på sig (ett par hundra sekunder eller så). Om du inte orkar vänta så dyker det upp en meny efter en liten stund där du kan välja att komma tillbaka i huvudbasen, vid MHQ1 eller 2. Denna tid är beroende på hur många av dina kamrater som är i närheten.


Hur vet jag vad jag skall göra?

arma2.trracer.se/domi/show_status1.jpg

Om du scrollar på musen så ser du en meny som heter "Show status". Där får du en sammanfattning om det gällande sidouppdraget samt det sekundära målet i primärmålszonen. Ingen beskrivning om "primary"-uppdraget behövs, då det alltid går ut på att rensa staden och spränga radiotornet. Just i detta fall på bilden så skall man även spränga ett sekundärt radiotorn också.
Via knappen "Settings" får du fram ytterligare en meny.

arma2.trracer.se/domi/show_status2.jpg

Här kan du ställa in vilken "Viewdistance" du vill ha. Det finns även lite mer information om vilka som fyllt de olika specialklasserna samt vilka andra inställningar som gäller på kartan. Ibland så kan det även finnas möjlighet att sätta på "friendly markers" i denna meny, så du kan se vart dina vänner är (bara på "East" tror jag). Du ser även en sammanfattning om vilka poäng som gäller för de olika rankerna.

Navigera

Normalt så körs spelet i "veteran"-mode, Vilket innebär att du varken ser vänner eller fiender på kartan.
För att veta sin position kan man titta på kartan(m), man ser då ett rutmöster samt en gps och en kompass. I gpsen står i vilken ruta/grid du befinner dig i ex. 102068. 102 är din vågräta position och 068 din lodräta, då vet du vilken ruta du är i och kan ta ut en kompassriktning dit du vill gå. Dubbelklickar du på kartan kan du markera din position så att dina lagkamrater vet var du är och kan komma och hämta dig om du är fast i skogen eller behöver hjälp. Vill du inte ha hjälp utan bara följa din kompassriktning får du upp kompassen med (k).

Crtl + M gör att du får upp gpsen i din hud, den går inte att zooma in eller ut på utan justerar zoom nivå beroende på hur fort du rör dig.

Att vinna.

arma2.trracer.se/domi/win1.jpg

När staden har rensats och radiotornet samt det sekundära målet har blivit förstört så är det målet uppfyllt och man får någon sorts bonus. Just i detta fall så fick vi en M1A2 TUSK. Den finns att hämta i flygbasen på platsen markerad "Bonus vehicles". Efter en liten stund så indikeras vart nästa huvudmål är och det är bara att fortsätta. Beroende på hur kartan ställts in från början så kan det vara olika antal städer innan hela kartan är klar. Det skapas även en "paradrop"-flagga i staden som du kan använda för att transportera dig vidare om det inte finns en MHQ/annan transport.

arma2.trracer.se/domi/wreck.jpg

När ett bonusfordon förstörs så blir det till ett vrak som kan lyftas upp med vrakhelikoptern. Om det vraket läggs på "wreck"-punkten i flygbasen så byggs det upp igen. Vraket visas på kartan.


Att börja spela:

Domination kan verka vara avancerat. Några korta tips:

Kom ihåg att ställa in önskad "viewdistance" via "show status"-menyn.
Helikoptrar är ingen personlig taxi. Använd teleport istället.
Fienden har trupper som åker runt på kartan, så var uppmärksam om du flyger.
När du hoppar in i spelet så måste du vara inne i runt 20 minuter innan du kan flyga något annat än de helikoptrar som man startar med.
Paradrop kan snabbt ta dig ut vart som helst på kartan, bra om man tillexempel ska lasermarkera åt flyg.
Använd sunt förnuft. Skjut inte i onödan då det drar åt sig fiendens uppmärksamhet.
Kan du inte flyga/använda pansarfordon så låt dom vara. Låt någon som kan använda dem istället.
Spelet är cooperativt. För bästa resultat spela med de andra, spring inte iväg själv. Speciellt viktigt i "revive" när du behöver dina kamrater om du dör.
Är ni få spelare inne på servern så är det lämpligast att ge sig på sidouppdragen, då de har mindre fiender.
Om du är skadad och inte har en medic i närheten så har du oftast ett begränsat antal "heals" du kan använda. Så man slipper skjuta som en kratta.
Var inne på Teamspeak!
Normalt så ser du poängtopplistan på "i" samt vilka som är inloggade på servern på "p".
"Wreck chopper" skall inte användas för annat än just forsla vrak till reparation, dvs. det är inte "kosher" att köra trupp med en vrak-heli.



Fyll på nedan om det är nått som fattas eller om nått är fel, så uppdaterar jag denna post. Håll tomsnacket borta bara.
/Trracer Smile
Redigerat av Trracer den 2009-08-12 23:15
Imagine how it would be, to be at the top makin' cash money. Go tour all around the world, tell stories about all the young girls.
"Wreck chopper" skall inte användas för annat än just forsla vrak till reparation, dvs. det är inte "kosher" att köra trupp med en vrak-heli..

Annars, bra skrivet!
Redigerat av HookAndLine den 2009-08-08 02:02
Make this one a sticky!

All heder åt dig Trracer, riktigt bra!


Edit?

*Navigera, med tanke på att vi mest kör veteran eller expert.
För att veta sin position kan man titta på kartan(m), man ser då ett rutmöster samt en gps och en kompass. I gpsen står i vilken ruta/grid du befinner dig i ex. 102068. 102 är din vågräta position och 068 din lodräta, då vet du vilken ruta du är i och kan ta ut en kompassriktning dit du vill gå. Dubbelklickar du på kartan kan du markera din position så att dina lagkamrater vet var du är och kan komma och hämta dig om du är fast i skogen eller behöver hjälp. Vill du inte ha hjälp utan bara följa din kompassriktning får du upp kompassen med (k).

Crtl + M gör att du får upp gpsen i din hud, den går inte att zooma in eller ut på utan justerar zoom nivå beroende på hur fort du rör dig.

*notis ang. ställ tillbaka Wreck helikoptern efter användning och använd ej till annat än just wrecks.

*viewdistance bilden är samma som sidemission


Riktigt rikigt bra!!Grin
Redigerat av Webdisciple den 2009-08-08 18:42
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Bra skit det här! Lirade Domination för första gången ikväll, och det var ju lite förvirrande till en början Pfft Tog dock inte så lång tid att komma in i det när man väl envisades med att vara kvar. Det gäller som sagt bara att hålla ihop med resten och inte springa runt ensam utan kommunikation.
Skitbra guide för oss nykomlingar =) Tummen upp.
Riktigt nice Trracer!
Gjorde den till en sticky.
Detta är även bra att läsa för de som har spelat Domination några gånger då det alltid är vissa saker man missat eller inte förstått helt.

Och sista, om det är något man inte helt förstår när man spelar så är det bara att fråga så finns det en mängd personer som kommer att hjälpa dig.
Skitbra guide Trracer! Gött jobbat - väldigt pedagogiskt med bilder och grejer.

En lite edit: ""Ranked", du får poäng för dina "kills". Högre poäng låser upp bättre vapen. (tror jag)" - Ta bort (tror jag), det är ju så =)

Citera

saru skrev:
Skitbra guide för oss nykomlingar =) Tummen upp.


Med min tumme blir det två tummar upp Wink
Klockren nybörjarguide. Var en hel del bitar som föll på plats nu när man läste den. Smile
Bra jobbat Trracer.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
nice guide, fick ett å annat uträtt !
Snyggt Trracer! Guider kan vi inte få för många av.